Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Ρεφλεξολογία - Ζωνοθεραπεία

Τι είναι η Ρεφλεξολογία; 
Τι είναι η Ζωνοθεραπεία; 

Που συναντιούνται; Πως σχετίζονται;

Οι Ρεφλεξολόγοι από νωρίς μαθαίνουν πως "Η Ρεφλεξολογία βασίζεται στη Θεωρία των Ζωνών του William Fitzgerald" και αφού πούμε την κλασσική φράση για το σώμα που κατά τον W.F. χωρίζεται σε δέκα ζώνες, προχωράμε να μελετήσουμε τη Ρεφλεξολογία όπως αυτή εγκαθιδρύθηκε από την Eunice Ingham.  

Όμως, τι ακριβώς λέει η Θεωρία των Ζωνών; Τι είχε γράψει ο Φιτζέραλντ στο περίφημο βιβλίο του "Θεραπεία των Ζωνών"; 

Σε ποιό βαθμό μάθαμε αυτή τη Θεωρία και πως κατέληξε στα πέλματα από την Ίνγκαμ;

Αποδεικνύονται όλα αυτά σήμερα; Ο Φιτζέραλντ δεν είχε στη διάθεσή του τα μέσα που έχει σήμερα η Ιατρική επιστήμη. Παρ όλα αυτά και παρά τα πενιχρά μέσα που είχε στη διάθεσή του, είχε διατυπώσει μια Θεωρία, που σήμερα αποδεικνύεται και κλινικά. Και αυτό ενισχύει την αξιοπιστία όσων είπε αυτός ο ερευνητής του πόνου. 

Η σε βάθος μελέτη της Θεωρίας των Ζωνών, ο συσχετισμός της με τη Ρεφλεξολογία καθώς και η γνώση της  λειτουργίας του νευρικού συστήματος και ειδικότερα των αισθητήριων υποδοχέων και η ανταπόκριση του κάθε ερεθίσματος στον εγκέφαλο, είναι τα θέματα που θέλω να μοιραστώ μέσω των σεμιναρίων που διοργανώνει η EOS ART με θέμα:


Η Θεραπεία των Ζωνών και οι εφαρμογές της στη σύγχρονη Ρεφλεξολογία” 


Πιστεύω πως μπαίνουμε σε μια νέα εποχή τόσο στη θεώρηση όσο και στην πρακτική εφαρμογή της Ρεφλεξολογίας. Μια εποχή που θα ανοίξει πόρτες στη χρήση της Ρεφλεξολογίας σε πολλούς τομείς και μεις οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για τις νέες προκλήσεις. 

Η Θεωρία των Ζωνών, είναι ένα εργαλείο που μπορεί να μας καταστήσει πιο αποτελεσματικούς Ρεφλεξολόγους και να εδραιώσει τη μέθοδο στην εμπιστοσύνη του κοινού, στο βαθμό που της αναλογεί και της αξίζει. 

Στα σεμινάρια αυτά, προσδοκώ και ελπίζω, να απαντηθούν μια σειρά ερωτημάτων αλλά και να βελτιώσουμε το αίσθημα επάρκειάς μας για αποτελεσματική επαγγελματική άσκηση της Ρεφλεξολογίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου