Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Καλή αρχή!

Καλώς ήρθαμε και καλώς σας βρήκαμε και πάλι - αυτή τη φορά μέσα από μια καινούργια γωνιά της blogoσφαιρας!

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε για να καλύψει κατ αρχήν τη δική μου ανάγκη να επικοινωνήσω για πράγματα που - εκτός απο μένα - ξέρω οτι ενδιαφέρουν και αρκετούς εκεί έξω. Έτσι σκέφτηκα ότι αυτός ο χώρος μπορεί να μας δώσει τους τρόπους να ανταλλάξουμε, να μοιραστούμε σκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς!

Περίεργος ο τίτλος και ίσως σας παραξενεύει το πώς μπορούν τα πόδια να φέρουν σκέψεις....

Η δική μου ιστορία, ήταν το εφαλτήριο για να αρχίσω να καταλαβαίνω ότι τα πόδια μας έχουν πολλά να πουν, όσο κι αν "τα πατάμε κάτω" - ίσως τελικά αυτός να είναι και ο λόγος που έχουν τόσα πολλά να πουν.
 Ίσως από κει κάτω που βρίσκονται να βλέπουν πολύ περισσότερα από τα προφανή και τα αυτονόητα, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί στην αντίληψή μας.
Ίσως εκεί κάτω που βρίσκονται,  να μη συσκοτίζεται η οπτική τους από τη "σιγουριά του παντογνώστη" που κατοικεί στο ρετιρέ του σώματος - τον οποίο εκτιμώ ιδιαιτέρως βεβαίως, παρά την αλαζονική του συμπεριφορά σε κάποιες περιπτώσεις.

Περί ποδός ο λόγος λοιπόν.  Με τα πόδια έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς αρκετοί και με διαφορετικές προσεγγίσεις αυτού του σημείου του σώματος.  Ο πλέον γνωστός στους περισσότερους ίσως είναι ο leonardo da vinci που τα είχε χαρακτηρίσει "θαύματα μηχανικής".  Στην πορεία αυτού του μπλογκακίου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε  και διάφορους άλλους και να δούμε και την προοπτική με την οποία τα προσέγγισαν.

Στο συγκεκριμένο ιστολόγιο, τα προσεγγίζω μέσα από την οπτική της Ρεφλεξολογίας.

Τι είναι όμως Ρεφλεξολογία?
Προκλητικό το ερώτημα αλλά πιο προκλητική η απάντηση. Οπότε θα αφήσω την απάντηση - αν υποθέσουμε ότι είναι μόνο μία - για την πορεία.
Πολλά έχουν ειπωθεί και ακόμα περισσότερα έχουν γραφτεί.  Άλλοτε καλά  και άλλοτε όχι και τόσο καλά.  Ο δικός μου στόχος είναι να έχω μια ψύχραιμη ματιά για όλο αυτό που λέγεται Ρεφλεξολογία (και γενικότερα Συμπληρωματικές και Εναλλακτικές Θεραπείες).

Η επιθυμία και ο στόχος μου είναι να μην της αποδώσω περισσότερα απ όσα μπορεί να αντέξει και να μην της αφαιρέσω όσα δικαιωματικά της ανήκουν.

Μέσα από τη Ρεφλεξολογία, γνώρισα - και εξακολουθώ να γνωρίζω και να εκπλήσσομαι - το θαύμα του ανθρώπινου οργανισμού και αυτό είναι εν τέλει το βασικότερο,  που θέλω να μοιραστώ μέσα από δω.

Ένα ταξίδι, με σκέψεις, με προβληματισμό, με απαντήσεις αλλά κυρίως με ερωτήματα.  Με νέα και ειδήσεις. Για όσους ξέρουν και για όσους δεν ξέρουν.

Ο σχολιασμός είναι ελεύθερος και κάθε γνώμη είναι σεβαστή, όταν αυτή διατυπώνεται με βάση τις αρχές του σεβασμού της έκφρασης.  Για πρακτικούς λόγους, τα τυχόν σχόλιά σας, ίσως πάρουν λίγες ώρες για να εμφανιστούν.

Καλό μας ταξίδι λοιπόν....

Καλώς ήρθατε!

9 σχόλια:

  1. Εύχομαι οι άνεμοι σε αυτό το "ταξίδι", να μας οδηγήσουν στην ρεφλεξολογική "Ιθάκη" μας ...

    Καλό μας "ταξίδι" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄ ευχαριστώ! Οι άνεμοι καλοδεχούμενοι! Καθαρίζουν το μυαλό και βοηθάνε τα βήματα, ακόμα κι αν φυσάνε κόντρα! Καλώς όρισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα, καλό μήνα και με το καλό του νέο σου blog-ιστολόγιο :) Το πρώτο βήμα (που πάντα είναι και το πιο βασικό) έγινε!!! Είμαι βέβαιη πως θα ακολουθήσουν κι άλλα πολλά...

    Εύχομαι κάθε καλό, Εύη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα καλό μήνα καλή αρχή.
    Εύχομαι να γίνουμε πολλοί.
    Η εμπειρία μου μικρή,
    μα, η ρεφλεξολογία είναι αστίρευτη πηγή γνώσης
    Κ'εσύ μου δίνεις την ευκαιρία να γίνω πιο σοφή
    σ΄ευχαριστώ φίλη μου καλή.

    ΜΑΙΡΗ ΚΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή αρχή!

    Εύχομαι με το blog αυτό να έρθουμε πιο κοντά, ο καθένας από το χώρο του, συζητώντας ενδιαφέροντα θέματα.
    Και ας κάνω μία απλή ερώτηση:
    Αλήθεια, γιατί κάποιος/α να θελήσει να δεχθεί ρεφλεξολογία;
    Ε.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε.Μ. καλώς ήρθες!

    Γιατί κάποιος να θελήσει να δεχθεί Ρεφλεξολογία; Δεν θα μπορούσα να απαντήσω για κάποιον. Ίσως θα μπορούσα να απαντήσω για μένα, ή κάποιος άλλος που δέχεται ή έχει δεχθεί Ρεφλεξολογία, να μας πει το γιατί.
    Εσύ; Έχεις δεχθεί Ρεφλεξολογία; Για κάθε απάντηση, θα μας ενδιέφερε και το γιατί... (άν υπάρχει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύη, σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη. Η παρουσία αλλά και η συμμετοχή ανθρώπων που δεν ασχολούνται με κάποιο τρόπο με τη Ρεφλεξολογία, είναι εξ ίσου - αν όχι περισσότερο - πολύτιμη. Ελπίζω να σε βλέπουμε συχνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑΙΡΗ ΚΑΡ. ευχαριστώ για τις ευχές. Η παρουσία σου και η οπτική σου γι αυτή την πηγή γνώσης που λες, θα μας βοηθήσει όλους να πάμε έστω και λίγο παραπέρα. Να είσαι καλά και να σε προσέχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή αρχή έγινε οπότε θα ευχηθώ καλή και δημιουργική συνέχεια.

    Φιλικά,
    Σ.Δημητράκουλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή